Nu demult, compania Sonae Sierra – dezvoltatorul Adora Mall de pe strada Caracal – a solicitat primăriei redeschiderea şantierului din Bănie. După ce belgienii de la K&S au anunţat darea în folosinţă a centrului comercial Electroputere Parc înainte de sfârşitul acestui an, înaintând nume importante pe lista de chiriaşi, reprezentanţii Sonae Sierra au declarat că discuţiile cu băncile pentru atragerea de finanţări în vederea continuării proiectului lor au început să se concretizeze.

Agentul de închiriere al Adora Mall a anunţat ca dată posibilă de deschidere a acestui centru comercial sfârşitul anului 2012. Luiza Moraru, şefa departamentului de retail în cadrul CBRE Romania, a declarat că dezvoltatorul mallului de pe Caracal a făcut paşi importanţi pentru continuarea proiectului, iar campania de închiriere este în plină desfăşurare. „Lucrăm la Craiova, unde merge surprinzător de bine, odată cu venirea concurenţei. Sonae Sierra este mai agresiv cu dezvoltarea, s-au semnat nişte contracte importante şi de atunci se merge înainte foarte bine, în paralel cu cei de la Electroputere. Mallul va fi deschis la sfârşitul lui 2012“, a declarat Moraru într-un interviu acordat wall-street.ro.
„Pe mine m-ar bucura să avem două malluri în Craiova, pentru că asta înseamnă alte sute de locuri de muncă, înseamnă competiţie şi dezvoltare. Noi, ca administraţie locală, sprijinim asemenea investiţii mari, dar sperăm să nu rămână la stadiul de proiect, ci să se şi concretizeze“, a menţionat Solomon.

West Gate,  în conservare

Dezamăgirea edilului craiovean e legată, probabil, de situaţia mallului West Gate de pe strada Severinului. Cu o suprafaţă închiriabilă de 39.000 mp, acesta urma să aibă 160 de spaţii comerciale, 1.700 de locuri de parcare şi 700 de locuri de muncă şi să utilizeze, în premieră pentru Europa de Est, conceptul de „iluminare naturală“.

Cu câteva zile în urmă, însă, dezvoltatorul acestui mall a notificat Primăria Craiova că vrea să conserve şantierul, ceea ce înseamnă stagnarea lucrărilor pe o perioadă nedeterminată.