electroputere-parcSute de craioveni au trecut, weekendul trecut, pragul hipermarketului Auchan şi mallului ElectroPutereParc. Inau­gurarea oficială a avut loc sâmbătă şi nu puţini au fost craiovenii care s-au aşezat la coadă, la uşa hipermarketului, încă de dimineaţă.

„Eu am venit să cumpăr carne pentru sărbătorile de iarnă. Să văd ce găsesc mai ieftin faţă de alte magazine“, spunea o craioveancă. Alţii au recunoscut că au mers pe ideea că unde este inaugurare este promoţie. „Nu ştiu ce este mai ieftin sau convenabil. Am înţeles că ar fi aripi de pui mai convenabil. Să vedem“, spunea un alt craiovean.

Rafturile cu ulei, zahăr, precum şi galantarele cu produse din carne s-au golit primele. „Vizitatorii“ s-au plimbat pur şi simplu prin noua şi imensa locaţie. Părerile au fost împărţite. Au fost persoane încântate că aici găseşti tot ce ai nevoie, alimente, fructe şi legume, îmbrăcăminte, jucării, electronice şi chiar autoturisme. Şi cum să nu fie pe gustul tuturor, când în magazinele din mallul ElectroPutereParc se găsesc produsele unor mărci cunoscute în întreaga lume. Au fost însă și cârcotaşi, care au strâmbat din nas din cauza aspectului de şantier pe alocuri şi, mai ales, din parcare. Ce-i drept, inaugurarea oficială a întregii locaţii se va face pe 9 decembrie. În concluzie, fiecare dintre craiovenii veniţi la inaugurarea hipermarketului Auchan şi a celor câteva zeci de magazine din incinta mallului a cumpărat măcar un produs.

Sursa: GDS

Nu demult, compania Sonae Sierra – dezvoltatorul Adora Mall de pe strada Caracal – a solicitat primăriei redeschiderea şantierului din Bănie. După ce belgienii de la K&S au anunţat darea în folosinţă a centrului comercial Electroputere Parc înainte de sfârşitul acestui an, înaintând nume importante pe lista de chiriaşi, reprezentanţii Sonae Sierra au declarat că discuţiile cu băncile pentru atragerea de finanţări în vederea continuării proiectului lor au început să se concretizeze.

Agentul de închiriere al Adora Mall a anunţat ca dată posibilă de deschidere a acestui centru comercial sfârşitul anului 2012. Luiza Moraru, şefa departamentului de retail în cadrul CBRE Romania, a declarat că dezvoltatorul mallului de pe Caracal a făcut paşi importanţi pentru continuarea proiectului, iar campania de închiriere este în plină desfăşurare. „Lucrăm la Craiova, unde merge surprinzător de bine, odată cu venirea concurenţei. Sonae Sierra este mai agresiv cu dezvoltarea, s-au semnat nişte contracte importante şi de atunci se merge înainte foarte bine, în paralel cu cei de la Electroputere. Mallul va fi deschis la sfârşitul lui 2012“, a declarat Moraru într-un interviu acordat wall-street.ro.
„Pe mine m-ar bucura să avem două malluri în Craiova, pentru că asta înseamnă alte sute de locuri de muncă, înseamnă competiţie şi dezvoltare. Noi, ca administraţie locală, sprijinim asemenea investiţii mari, dar sperăm să nu rămână la stadiul de proiect, ci să se şi concretizeze“, a menţionat Solomon.

Citeste Continuarea »

Centrul comercial Electroputere Craiova, a cărui deschidere era programată pentru dimineaţa zilei de joi, 17 noiembrie, va fi inaugurat cu o întârziere de două zile, au precizat pentru ZF reprezentanţii Auchan România, principala “ancoră” a proiectului.

Ziarul Financiar a prezentat astăzi imagini de pe şantierul proiectului, din care se putea observa că nivelul de finisare a numeroase spaţii nu permitea primirea clienţilor într-un timp atât de scurt. Într-un final, inaugurarea a fost reprogramată pentru sâmbătă dimineaţa, la ora 8.00.

interior mall

De altfel, şi sâmbătă vor fi deschise doar hipermarketul Auchan şi o parte din magazinele de îmbrăcăminte, reprezentanţii C&A şi New Yorker confirmând la începutul săptămânii ca sunt gata pentru inaugurarea noilor unităţi.

Centrul comercial Electroputere Craiova a fost realizat “pe repede înainte”, lucrările fiind începute în acest an, în condiţiile în care dezvoltatorii beneficiau deja de structura unei vechi hale industriale a platformei Electroputere.

Proiectul va avea într-o primă fază o suprafaţă de 43.000 de metri pătraţi, iar ulterior va fi extins cu spaţii pentru magazine Leroy Merlin, Decathlon, Altex şi Norauto.

De asemenea, Zara şi H&M, doi dintre cei mai populari retaileri de îmbrăcăminte de pe piaţa locală, vor deschide magazine în cadrul proiectului în vara anului viitor.

Sursa: ZF