Electroputere eliberează halele în care belgienii de la Bel Rom vor construi primul mall din Craiova. Parcul de retail ar putea aduce în Bănie nume mari, cum ar fi Carrefour, Auchan etc.

Electroputere SA Craiova a început să relocheze activităţile din halele de producţie în care belgienii care controlează dezvoltatorul imobiliar Bel Rom vor amenaja Electroputere Shopping Center – primul mall din Craiova. Ieri, muncitorii lucrau de zor la mutarea utilajelor. „Eliberăm o hală de cinci hectare a Fabricii de Aparataj şi alta de 2,5 hectare unde erau confecţiile metalice. Investitorii belgieni pot amenaja mall-ul din incintă în cel mult un an“, a precizat Adrian Dumitriu, directorul general al Electroputere Craiova.

Firma care dezvoltă viitorul mall se numeşte K&S Electric Power Point SRL, iar suma plătită pentru active se ridică la circa 20 de milioane de euro, spun surse credibile. În noua locaţie ar putea veni parteneri tradiţionali ai belgienilor: Carrefour, Auchan, Bricostore etc.

Societatea craioveană are o strategie de valorificare imobiliară a activelor neproductive, pentru stingerea datoriilor către bugetul de stat. Astfel, circa 30 de hectare de terenuri şi clădiri, adică jumătate din fabrică, sunt de vânzare. „Strategia de restructurare ar trebui să se finalizeze în circa trei ani. Până atunci, sperăm să achităm datoriile către bugetul de stat şi să aducem business-ul unde ne dorim“, a mai spus Adrian Dumitriu.

Citeste Continuarea »