Compania austriacă Immoeast, investitorul în domeniul imobiliar cu cea mai mare expunere pe piaţa românească, având un portofoliu de aproximativ un miliard de dolari, a plătit aproape cinci milioane de euro pentru a rămâne unicul acţionar al societăţii Kylos Media, dezvoltatorul mall-ului West Gate din Craiova, o investiţie evaluată la 100 de milioane de euro. „Immoeast a plătit aproape cinci milioane de euro pentru pachetul de acţiuni de 10% deţinut de societatea Trio Holding în proiectul de la Craiova, Trio urmând să fie managerul de proiect“, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa imobiliară.

Potrivit contractului iniţial, Immoeast trebuia să achiziţioneze întregul proiect de la Craiova după finalizarea acestuia. Totuşi, anul trecut, austriecii au decis să devină acţionar unic în mai multe parteneriate. Immoeast şi Trio au început proiectul de la Craiova încă din 2007, iar mall-ul trebuia să fie finalizat anul trecut. Criza economică şi dificultăţile financiare cu care s-a confruntat Austria au obligat cele două companii să oprească investiţiile în acest proiect, într-un moment în care structura clădirii fusese realizată în proporţie de 95%. „Obiectivul nostru este să reluăm dezvoltarea unor proiecte «îngheţate», cum este cazul Euromall Galaţi şi al mall-ului West Gate Craiova.

Acest lucru se va întâmpla imediat ce vom atinge un nivel satisfăcător de preînchiriere“, a declarat Vlad Dumitrescu, directorul de dezvoltare al Immoeast.

Sursa: GDS