La Craiova se va da în folosinţă, în curând, un nou centru comercial şi de agrement, a cărui investiţie se ridică la peste 150 milioane de euro.

Centrul Adora Mall preluat de către dezvoltatorul Sonae Sierra în România va oferi clienţilor 190 de magazine, 59.000 m2 GLA şi 1.800 de locuri de parcare. Pe lângă centrele de agrement incluse în Adora Mall locuitorii Băniei vor avea la dispoziţie şi un cinema IMAX. Lumina generată de lămpile de 15.000 de wati ale proiectorului IMAX 3D este atât de puternică, încât, dacă ar fi amplasată pe Lună, s-ar vedea cu ochiul liber de pe Pământ. “Adora Mall va oferi o combinaţie unică de servicii, magazine şi divertisment în cel mai mare centru comercial situat in zona de sud-vest a României – Oltenia şi va contribui semnificativ la vitalizarea şi îmbunătăţirea economiei şi comerţului local prin crearea a peste 900 de locuri de muncă şi prin implicarea companiilor locale în procesul de construcţie”, a explicat Rodrigo Moreira.

Citeste Continuarea »

Dezvoltatorul Sonae Sierra anunţă că se vor crea 900 de locuri de muncă, vor fi 190 de magazine, Cinema City şi 1.800 de locuri de parcare într-un mall care încă nu există în Craiova, iar apariţia sa este incertă.

O agenţie specializată în relaţii publice comunica zilele trecute că se va deschide Cinema City, pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, într-un mall din Craiova, care însă nu este finalizat. Viitorul mall va purta numele Adora Mall – noul brand al dezvoltatorului Sonae Sierra. „Eurisko, agentul de închiriere responsabil al proiectului Adora Mall, a încheiat recent un contract de închiriere a 3.000 de metri pătraţi cu Cinema City, cel mai mare operator de tip multiplex din Europa Centrală şi de Est“, anunţa o agenţie de PR în numele dezvoltatorului imobiliar amintit. Este prea devreme pentru dezvoltator să spună dacă la Cinema City vor rula şi filme 3D.

Comunicatorii informau că Adora Mall va apărea pe strada Caracal, în apropiere de Parcul „Romanescu“, şi că va avea o arhitectură inspirată din anotimpurile anului, dar nu spuneau nici un cuvânt despre momentul când se va finaliza sau când se va deschide mall-ul respectiv. GdS a solicitat răspunsuri suplimentare de la dezvoltatorul care ar trebui să îl construiască, firma portugheză Sonae Sierra. Nu se ştie când va reîncepe construcţia mall-ului, nu este clar dacă există surse de finanţare, iar dezvoltatorul se fereşte să spună direct la ce valoare s-ar ridica investiţia. „Sperăm să începem lucrările de construcţie cât mai curând posibil, dar nu vom putea anunţa o dată exactă până când nu vom avea toate garanţiile referitoare la timpul necesar construirii proiectului. După cum ştiţi, în prezent, lucrăm la capitolele proiectare, arhitectură, soluţii durabile şi strategia de leasing şi marketing pentru a putea avansa în elaborarea specificaţiilor proiectului pentru construirea Adora Mall“, a declarat, pentru GdS, Ingo Nissen, directorul de dezvoltare al Sonae Sierra în România. El a mai arătat că, pe măsură ce se încheie contracte cu firme care vor activa în mall, acestea vor fi făcute publice, cum este şi cazul de faţă, cu Cinema City.

Lucrările au fost sistate anul trecut

În primăvara anului trecut, Sonae Sierra a întrerupt construirea a ceea ce urmează să devină Agora Mall, din lipsa finanţărilor, potrivit informaţiilor date publicităţii la vremea respectivă de către oficialii portughezi de la Sonae Sierra. Lucrările au „încremenit“ la stadiul de fundaţie. Iniţial, investiţia de la Craiova era estimată de către dezvoltator la 140 de milioane de euro. Acum, directorul Ingo Nissen nu a răspuns întrebărilor referitoare la valoarea investiţiei de la Craiova. Dezvoltatorul Sonae Sierra este prezent pe piaţa din Oltenia de trei ani, de când a achiziţionat River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea.

Sursa: GDS